suzuki bandit forum
Please login to join forum

1999 Bandit 600 dead electric

Go down

1999 Bandit 600 dead electric

Post  Tatty on Sat Oct 04, 2014 8:21 am

Hello

The battery was dead on my 1999 600. It would not hold a charge so I bought a replacement and fitted it. On attempting the start, I got a clicking noise from the starter solenoid so I replaced that too.

My problem now is I do not get any ignition lights and the electrics are completely dead. I can short the solenoid connectors with a pair of pliers and the engine turns over so the battery is still good. I have reverted back to the old solenoid and still no ignition lights. I can't find any loose or broken wires around the area of the solenoid so I'm puzzled.

Any ideas? I have checked the kill switch is not on. Otherwise can anyone recommend a good trustworthy local or mobile expert who may have the skills I don't to find and repair the fault? (Leeds/Bradford).

Colin

Tatty

Posts : 2
Join date : 2014-10-04

View user profile

Back to top Go down

Re: 1999 Bandit 600 dead electric

Post  tiger1050 on Sun Oct 05, 2014 3:33 am

Start with basics
All fuses checked inc any that might mot be in the fuse box ?
Do you have a meter ?
If so check under the ignition switch for a live

tiger1050

Posts : 20
Join date : 2014-09-27

View user profile

Back to top Go down

Fuses Ok

Post  Tatty on Sat Oct 25, 2014 6:23 am

All fuses (in the fuse box) intact - as is the one in the starter solenoid. Are there any more? I'll try and get hold of a multimeter. The ignition looks fiddly to get at but will give it a go.

Tatty

Posts : 2
Join date : 2014-10-04

View user profile

Back to top Go down

Re: 1999 Bandit 600 dead electric

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum