suzuki bandit forum
Please login to join forum

Flat spot in acceleration after air filter change

View previous topic View next topic Go down

Flat spot in acceleration after air filter change

Post  PatrickPruett on Mon Jul 01, 2013 2:48 pm

I have a 2000 Suzuki bandit 600s with 27k miles on it. I have not changed the air filter for a long time so I bought a new stock filter and replaced it. Took it out for a ride and now around 4-6k revs it just flat lines on power. I was expecting it to be the same or better.

I did struggle getting the thing to fit. I had to do some pushing to get it into place. I am new at all this, any advice as to what I might have done wrong?

PatrickPruett

Posts : 1
Join date : 2013-07-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Flat spot in acceleration after air filter change

Post  Jburgess455 on Thu Dec 05, 2013 12:34 pm

Sounds like it's restricting the air flow rather then filtering it..... I'd remove and refit...

Jburgess455

Posts : 8
Join date : 2013-12-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Flat spot in acceleration after air filter change

Post  Llantwit on Thu Dec 05, 2013 2:40 pm

It sounds to me like it is not installed right. It is pretty simple, (when you have done it a few times) its something I woul suggest redoing your work. If you want I can send a picture from a haynes manual if you are stuck. You should not need to force anything, It should be like butter.

Llantwit

Posts : 30
Join date : 2013-04-24
Age : 40
Location : Birmingham Alabama

View user profile

Back to top Go down

Re: Flat spot in acceleration after air filter change

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum