suzuki bandit forum
Please login to join forum

Cold start problem with my 600 Bandit.

View previous topic View next topic Go down

Cold start problem with my 600 Bandit.

Post  Nigel0468 on Fri Nov 28, 2014 10:51 am

Hi everyone.

I am new to this forum so hello.
Anyway i have a 600 Bandit which i bought back in summer.
I love the bike but its a bastard to start when cold but fine when warm.
Its got a good battery on it cranks over nice and fast but takes ages to even fire. That's with full choke on and when it does eventually fire up it revs its tits off up to 6000rpm.
Anyone any idea's what could be wrong and how to solve the this problem.

Thanks
Nigel.

Nigel0468

Posts : 3
Join date : 2014-11-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Cold start problem with my 600 Bandit.

Post  samcro on Mon Dec 01, 2014 5:01 am

i found with my 1200 MK1 , warm weather or cold weather starting , about half choke , NO throttle just push the button , even if shes been standing to 2-3 weeks at 0 deg temperature in Winter , she will start the 2nd push , maby when its cold you are giving to much choke and throttle , also might be a good idea to clean the carbs a bit , take the drain screws out , drain the fuel and spray some carb cleaner in
avatar
samcro

Posts : 25
Join date : 2014-11-24
Age : 50
Location : South Africa

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum